48.dan – Australia ZOO

Že zgodaj zjutraj smo se odpravili do Avstralija ZOO, največjega živalskega vrta v Avstraliji. Tako smo že v prvih minutah po odprtju stali pred vrati in se pripravljali na pester dan med divjimi živalmi. Najprej smo obiskali Bolnico za divje živali, kjer se zdravijo predvsem koale, nato pa vstopili v živalski vrt. Že takoj ob vhodu smo si ogledali dva šova: hranjenje vider in ogromnih želv. Na drugem koncu ZOO-ja smo ulovili hranjenje slonov, kjer smo imeli priložnost tudi sami nahraniti slona s korenčkom ali banano. V novejšem delu smo si ogledali še nekaj afriških živali (tigra, žirafe, nosoroge in zebre) ter se nato z vlakcem odpeljali do osrednjega stadiona, kjer se je odvijala osrednja predstava s kačami, ptiči in krokodili. V tem živalskem vrtu je seveda daleč največji poudarek na avstralskih živalih, še posebej pa na krokodilih. Poleg njih smo v popoldanskih urah obiskali še koale, wallabyje in rdeče kenguruje, dingote, tasmanske vrage, kače, emuje in druge avstralske ptice, vombate in kamele. Na koncu smo si pogledali še en šov s krokodili, nato pa so kmalu začele padati prve kapljice dežja (naj mu bo, saj smo imeli cel dan lepo vreme).

Odpeljali smo se do mesta Eumundi, kjer se vsako sredo in soboto odvija Eumundi Market, tržnica z več kot 500 stojnicami. Parkirali smo tik pred tržnico (čeprav najbrž ne bi smeli), zvečer nam je še crknila baterija ker smo verjetno porabili preveč elektrike, ter se zato tudi prej odpravili spat.

 

 

 

Kategorija: Dnevni zapisi, Foto, Video
8 komentarjev
 1. Suzana pravi:

  Full lep živalski vrt,Andraž ti full paše klobuk.

 2. Katja pravi:

  Lepo, da vam je šlo vse po sreči. Videti je, da je živalski vrt res velik, tako, da ste imeli kaj videti.

 3. Denis pravi:

  38. slika zmaga! 😀

 4. katja pravi:

  Zelo lep filmček.Tudi živalski vrt je zanimiv(velik in veliko živali).Občutek imam,da ko pridete domov se naših(majhnih) živali ne boste več bali :).

 5. Jana pravi:

  Ojej, tiste vode kače in krokodil… :/:/ dobro, da so v vodi in za ograjo… 😉

 6. darinka pravi:

  Pester živalski svet,Tina ti si si upala stat le zraven okostja od kače.Lp

 7. cvetka pravi:

  Lepo pozdravljeni,najin sin zivi 5 let v brisbenu z druzino .na mojo zeljo smo tudi bili v tem precudovitem zivalskem vrtu. Poleg vseh drugih lepot bovse ostalo v srcnem spominu…tudi sama bi tam zivela a mi leta preprecujejo..upam , da se vidim tam moje drage in prelepo precgudovito mesto.
  Srecna mama

Pusti nam sporočilo