45. do 47.dan – Airlie Beach do Noosa

Ti trije dnevi se med sabo zelo malo razlikujejo, saj nas je vse tri dni večino dneva spremljal dež. Tako bom kar vse tri združil v eno objavo, da se ne bom preveč ponavljal. Prvi dan smo se, razočarani ker nam je zaradi vetra in slabega vremena odpadel izlet z barkico na Whitsundays Islands, počasi odpravili proti jugu. Najprej smo se v Airlie Beachu ustavili na nedeljski tržnici, a smo kaj kmalu ugotovili da je namenjena bolj domačinom in ne toliko turistom. Na 350 kilometrov dolgi poti, ki jo je ta dan prevozila Tina, smo menjavali sončno, deževno in oblačno vreme, večino poti pa smo prevozili ob nasadih sladkorne pese, med katerimi so speljane neštete tračnice. Te seveda tudi prečkajo cesto in pri vsaki posebej je potrebno upočasniti in gledati v obe smeri, kar pa ni najbolj posrečen sistem (glede na to da se cesta imenuje »hitra«).

V Queenslandu, zvezni državi kjer se zdaj nahajamo, je prepovedano kampirati kjerkoli. Lahko se ustavlja le tam, kjer to izrecno dovoljeno. V vseh zveznih državah kjer smo bili do zdaj se je namreč lahko parkiralo kjerkoli, razen tam kjer je to izrecno prepovedano. Na poti proti mestu Rockhampton smo se proti večeru tako ustavili v enem od redkih obcestnih postaj, kjer se lahko tudi prenoči.

Naslednji dan smo v Rockhamptonu natankali in nabavili vse potrebno ter se nato odpravili naprej proti jugu. Upali smo, da bomo lahko naslednji dan še enkrat obiskali Veliki koralni greben, vendar vremenska napoved ni kazala da nam bo to uspelo. Vse upe so nam nato odvzeli še v Centru za obiskovalce, kjer so nam povedali, da je barkica za naslednji dan že polno zasedena. Tako da nam ni ostalo drugega kot nadaljevati pot do Tin Can Bay na Frasier Coast, kjer vsak dan zjutraj hranijo delfine. Ta dan smo naredili 650km; jaz približno 500, Andraž pa 150.

Zjutraj smo tako v Tin Can Bayu šli gledat hranjenje delfinov (ja, celo so prišli :P), Tina pa je delfinčku tudi dala ribico. Vendar pa hranjenje le ni tako poceni, saj 1 riba, s katero se lahko nahrani delfina stane 5 AUD. Po zajtrku (delfinovem in našem) smo se odpravili naprej do kraja Noosa, večjega turističnega kraja z dolgo peščeno plažo, eno največjih na Sunshine coast (Sončna obala). Vendar le 5 minut po tem, ko smo se namestili na plažo, so se naenkrat nad nami znašli črni oblaki in pričeli spuščati prve dežne kaplje……in tako je padal dež naslednjih par urc, mi pa smo se medtem odpravili na kosilo in do naslednje lokacije blizu Australia ZOO, kjer smo prenočili.

 

Kategorija: Dnevni zapisi, Foto
3 komentarji
  1. Suzana pravi:

    Res nimate sreče z vremenom,drugače pa so vseeno lepe slikce. 🙂

  2. Katja pravi:

    Delfini so simpatični. Tudi vas je lepo videti po dolgem času.

  3. darinka pravi:

    Lepo,da ti je uspelo krmiti delfinčka,nisem si predstavljala,da je to sploh mogoče.Lp

Pusti nam sporočilo