49.dan – Eumundi Markets, Brisbane

Zjutraj so nas že navsezgodaj zbudili prodajalci na tržnici, najzgodnejši med njimi so bili tam že okrog 4:30. Tako smo precej prej kot po navadi vstali in si pripravili zajtrk, ob 7:30 pa smo že navdušeno »brskali« med stojnicami znamenite tržnice. Navdušenje pa je kaj kmalu minilo, saj med vsemi njimi sploh ni bilo nobene namenjene turistom. Večina je prodajala le obleke, izdelke za dom in….večina tudi neuporabne šare J.

Tako smo se prej kot načrtovano odpravili na pot do Brisbanea, kjer smo oddali kamper in se nastanili v hotelu. Po krajšem počitku zaradi zgodnjega bujenja smo se odpravili v mesto, kjer smo pojedli pozno kosilo in se sprehodili po ulicah. Po dolgem času smo spet prispeli v res veliko mesto – Brisbane šteje nekaj več kot 2 milijona ljudi – in med visokimi stolpnicami iskali skrite kotičke mesta. Brisbane je precej moderno in novo mesto, tako da nima kakšnih pomembnih turističnih znamenitosti – turizem je tako bolj usmerjen v nakupovalne centre, še posebej pa služi kot začetna destinacija obiskovalcev Sunshine Coast (Sončne obale) in Gold Coast (Zlate obale), ogromni turistični destinaciji s peščenimi plažami in oceanskimi valovi, primernimi za surferje.

Na sprehodu nas je ujela tema, tako da smo center mesta videli tudi v večernih urah, nato pa smo se odpravili proti hotelu, kjer smo še nekaj časa posedeli v skupnih prostorih, zatem pa se odpravili spat.

 

Kategorija: Dnevni zapisi, Foto
4 komentarji
 1. Suzana pravi:

  Je fajn,ko te na vse zgodaj zbudijo.? 😉

 2. Suzana pravi:

  Je res fajn,ko te na vse zgodaj zbudijo.? 😉

 3. Katja pravi:

  Andraž, Andraž, obnašaj se spodobno. Zgleduj se po Tadeju.

 4. Denis pravi:

  Andraž legenda! 🙂 dej pridi že domov no… 😀

Pusti nam sporočilo