About us & our trip

 

We are a group of three friends, who are setting out on a 7-week trip to Australia on February 28, 2012.

 

Tadej Petejan – tadej.petejan@gmail.co

Tina Kavčič – tina.kavcic86@gmail.com

Andraž Klanjšček – klanjo15@yahoo.com

 

Our phone number in Australia: +372 5753 4198

 

OUR TRIP

28 feb – 1 mar | Travel to Australia

2 mar – 6 mar | Sydney

7 mar – 9 mar | Blue Mountains, NSW coast

10 mar – 17 mar | Tasmania

17 mar – 20 mar | Melbourne

21 mar – 25 mar | Great Ocean Road

26 mar – 30 mar | Adelaide

30 mar – 2 apr | Uluru, Alice Springs

2 apr – 4 apr | Travel through the Central Australia & Northern Territory

5 apr – 9 apr | Darwin & national parks

9 apr – 22 apr | On the east coast

22 apr – 23 apr | Travel home

6 komentarjev
 1. Aleš pravi:

  Pozdravljeni

  V zvezi z Avstralijo me zanima sledeče: kako je s prenočišči na poti od Alice Springsa vključno s Katatjuto in Ulurujem vse do vključno Darwina (torej z NP Kakadu), ali vzeti karavan za max 3 osebe, koliko bo to prišlo približna za 10 dni in kje se lahko drugače spi in prehranjuje. Zaradi službe imam na voljo nekje 25 dni, vem da je malo v primerjavi z vami vendar kljub vsemu. Predvsem me torej zanimajo stroški spanja (vključno s 5 dnevi v Cairnsu), prehrane (lahko tudi v supermarketih) in najema vozila za cca. 10 dni(kakšna je cena bencina). Na pot bi predvidoma šli septembra. Hvala za Vaše informacije Aleš

  • Tina pravi:

   Pozdravljen.
   Glede prenočišč na tej relaciji ne vemo nič, saj smo potovali s kamperjem, tako da nas to ni zanimalo. To lahko komot ugotoviš na netu, lahko si s tripadvisorjem pomagaš z izkušnjami drugih. Kamper te bo prišel za 10 dni okoli 1300eur, odvisno koliko prej ga najameš in kakšnega hočeš imeti. Mi smo se prehranjevali v kamperju, je pa hrana dol kar dosti dražja kot pri nas. Cena bencina se v puščavi giblje nekje od 1,80aud do 2,50aud. Če greste na pot septembra se splača kamper najeti kakšna 2 meseca prej, pazite, da imate popolno zavarovanje za kritje stroškov, saj je v tem delu Avstralije veliko kengurujev, kamenčkov in podobnega, da ne boste plačevali za škodo.
   Lepo potovanje ti želim.
   Tina

 2. ines pravi:

  Živjo,

  kaj od videnega bi najbolj priporočali, za 3-tedensko potovanje, s tem, da verjetno začnem v Perthu, potem pa v Melbourne ALI Sydney, ostalo pa predvsem narava in stvari, ki jih v Evropi nimamo.

  najlepša hvala! Ines

  • Tadej pravi:

   Živijo,
   to je precej odvisno od tega, koliko časa namenite določenemu delu Avstralije. Mi na vzhodu (torej Perth) nismo bili, tako da težko karkoli rečem. Na zahodnem delu pa je v tako kratkem času po mojem mnenju nesmiselno odkrivat kakšne zelo oddaljene kraje, v kolikor se nameravate osredotočiti na Sydney/Melbourne. Že v samih mestih Sydney in Melbourne (še posebej Sydney) je ogromno zanimivosti, v okolici Sydneya se gotovo splača obiskati Blue Mountains (ne v dežju!), Grand Pacific Drives (glej naš blog dneve 8,9), zagotovo tudi ZOO (čeprav mi nismo bili v Sydneyskem). Okrog Melbourna pa Phillip Island (pingvini) in v primeru toplega in lepega vremena tudi Great Ocean road (do Apollo Bay oz. Cape Otway, kar je kakšnih 200km oddaljeno od Melbourna) – glej 21-23 dan.

 3. Marti pravi:

  Pozdravljeni,

  zanima me koliko ste porabili na osebo za opisano potovanje brez letalske karte ;). Hvala

 4. Janja pravi:

  Pozdravljeni, zanima me s kerimi letali pa ste leteli v Avstralijo? sama grem junija in me zanima sledece.. Ko sem si sfokotopirala karto dol je to dovo.kot karta al se moram se pri letalskih druzbah na letaliscu ustaviti da dobim tapravo karto??

Pusti nam sporočilo