43. in 44.dan – Cairns do Airlie Beach

Zjutraj smo vstali in spakirali našo robo v potovalke. Tina in Andraž sta se odpravila iskat naš zadnji kamper, jaz pa sem tačas preštudiral pot kam in do kdaj moramo priti. Spet nam je ratalo da smo dobili brezplačno boljši kamper kot smo ga plačali (Britz Explorer – tako da imamo spet wc, tuš – čeprav je vseeno manjši kot tisti, ki smo ga imeli v puščavi). Odpravili smo se še v nabavo v trgovino in potem počasi odpravili na pot proti jugu. Skoraj cel dan od jutra, le z majhnimi presledki je padal dež. Po poti smo se nameravali ustavljati še ob peščenih plažah, vendar se dež sploh ni ustavil padati, črni oblaki pa so ustvarjali tako neprivlačen pogled, da smo kar nadaljevali pot do okolice Townsvilla, kjer smo prespali na brezplačnem prostoru za kampiranje. Večino poti smo se vozili mimo velikih plantaž banan in sladkornega trsa (v galeriji), med polji pa je speljana železniška proga, s katero prevažajo nabrane sladkorne trse do predelovalnice. Naslednji dan nas je čakala še dolga pot do Airlie Beacha, zato smo morali zgodaj vstati in se odpraviti na pot. Po poti sta se celo pot izmenjevala dež in sonce, ko smo prispeli skoraj do Airlie Beacha pa so nam na centru za turiste povedali, da se v tej zvezni državi sploh ne sme kampirati na prostem! Tako smo morali rezervirati kamp za 2 dni, saj nas je naslednji dan čakala barkica, ki pelje na eno najlepših plaž v Avstraliji, Whiteheaven beach. Vendar, tako kot imamo mi srečo z vremenom, smo zvečer dobili e-mail da naš izlet z barkico odpade zaradi napovedanega močnega vetra. Zaradi tega smo močno razočarani in še ne vemo kako bo potekal naš nadaljnji program zaradi tega zamika. Upamo vsaj da ne bomo imeli čim lepše vreme in da se vremenske napovedi ne bodo uresničile tako, kot so napovedane ;).

.

Kategorija: Dnevni zapisi, Foto
7 komentarjev
 1. robert pravi:

  Žal vam vreme tako nagaja, da skoraj ne morete pisati o drugem razen o njem. Zato pa vam po drugi strani dopušča, da se bolj posvečate kulinariki – vsakokrat imate zelo pisane in zanimive krožnike na mizi 🙂

 2. katja pravi:

  Ma neee….. spet dež.Smola se vas pa kar drži.Držimo pesti za lepše vreme in brez vetra.Opažam,da lačni niste in pazite da ne boste pretžki za letalo.

 3. Boštjan pravi:

  ma vi ste prov šfigati res.. škoda k tista plaža je res sanjska in verjamem d ste razočarani.. jst nvem ku vam je ratalo lih tak termin rezervirat d vam vreme pokvari vse plane.. ni kej pomagt..upam da se vam poboljša še te zadnje dni k boste dole.. Lp

 4. Jana pravi:

  res škoooda za tako vreme… 🙁 sicer je pri nas tud dež in burja, sam tle na Colu nimamo prilike gledat takih plaž… 🙂 kljub slabemu vremenu se imejte fajn!

 5. darinka pravi:

  Oh,oh in oh .kaj vam bo še preprečilo načrte,tortilje pazgledajo slastne.Ko to pišem,je sigurno že lepše vreme.Lp

 6. Katja pravi:

  Je, kot je. Zaradi vremena se ne preveč sekirat. Boste že odkrili kaj kar bo zanimivo, pa čeprav ne planirano.” Maksimalno izkoristite še te zadnje dneve, pa slabo vreme gor ali dol.

 7. Suzana pravi:

  Tina te tortilije res zgledajo slastne.Škoda za vreme upajmo na boljše… 🙂

Pusti nam sporočilo