38.dan – Darwin

Zaradi hude vlage in vročine smo slabo spali, poleg tega pa so nas zjutraj zbudili še maratonci, ki so imeli štart ravno pred našim kamperjem. Pojedli smo zajtrk, spakirali robo s kamperja in ga počistili, nato pa se odpravili na Parap Market. Parap Market velja za enega »must see« marketov v Avstraliji, vendar se lahko skrije pred Melbournskim. Na tej tržnici je poudarek predvsem na hrani, ne glede na to pa je market precej manjši kot smo pričakovali. Edino prednost je predstavljala priložnost slikati aborigine, ki na tržnici igrajo razne inštrumente ali pa slikajo. Pot nas je vodila še do centra mesta, kjer smo v info centru pridobili nekaj (neresničnih) informacij. Namreč zaradi Velike noči je večina stvari v Darwinu zaprtih. Nato smo se nastanili v hotelu, ki se nahaja v centru mesta. Fanta sta šla vrniti kamper, jaz pa sem medtem skrbela za naš blog. Po krajšem počitku, smo se odpravili do Darwin Harbour, kjer naj bi se nahajale restavracije s krokodiljim in kengurujevim mesom. Presenečeni smo bili, da se na tem delu nahajajo same kitajske restavracije s hitro prehrano, ki pa strežejo tudi lokalne specialitete kot sta kenguru in krokodil. Poskusili smo tudi kamelje in bivolje meso, naša mnenja o okusih pa so različna. Vsi smo se strinjali, da je krokodilje najbolj pusto. Potem nas je pot vodila skozi turistični del mesta, srečo pa smo preizkusili tudi v oddaljenem kazinoju. S prisluženimi dolarčki smo si plačali taksi nazaj do hotela.

Kategorija: Dnevni zapisi, Foto
5 komentarjev
  1. Matic pravi:

    ANDRAŠ prnesmi lobanjo od krokodila 😀

  2. Suzana pravi:

    Sej ni treba t velike,lahko uno manjšo bol zadi.;D

  3. Katja pravi:

    Ne jih poslušat. Lobanje naj ostanejo kar tam. Tu je pa videt, da vam je vroče.

  4. Boštjan pravi:

    d ne zgubiste še hlač u casinoju, rajš držte se ga proč 🙂

  5. darinka pravi:

    A ndraževa hrana je morala biti okusna,ker je krožnik prazen.Kaj pa tvoj Tina?Zame so tisti veliki plodovi neznanka.Lp

Pusti nam sporočilo